Een bouwproject verzekeren

Van een kleine renovatie tot een groot nieuwbouwproject: elke werf verdient een solide verzekering. De verzekering Alle Bouwplaats Risico’s – of kortweg ABR – is dé verzekering voor elk bouwproject.

Waarom een verzekering ABR afsluiten?

Bouwen is een complex proces met heel wat verschillende actoren. Als er iets fout loopt op de werf, start de lijdensweg. Iedereen gaat in het defensief en het is onaangenaam, tijdrovend en duur om te zoeken naar een schuldige en compensatie voor geleden schade.

Door alle actoren betrokken bij een werf samen te verzekeren in 1 polis ABR moet er niet met de vinger gewezen worden en kan er compensatie gezocht worden bij de verzekeraar. De ABR-verzekeraar dekt in een all-risk formule veel verschillende oorzaken van schade. Denk aan een fout van een aannemer, maar ook schade door bv. Storm. Tenslotte zal de polis ABR ook de aansprakelijkheid van de bouwheer indekken t.a.v. zijn buren.

 

Onze Fidura ABR

Group Fidura ontwikkelde een eigen verzekering ABR op maat voor grote en kleine bouwprojecten – van nieuwbouw tot renovatie. Door met een eigen oplossing te werken, kunnen we elk bouwproject gegarandeerd dezelfde hoge kwaliteit bieden. Bij schadegevallen kan je bovendien rekenen op de bijstand van ons in-house gespecialiseerd schadeteam.

Onze oplossing heeft heel wat troeven:  

  • De ruimste voorwaarden op de markt: Onze verzekering Alle Bouwplaats Risico’s (ABR) is standaard full option waarbij aan alle mogelijke clausules en uitbreidingen werd gedacht. Je kan je als bouwheer of aannemer zorgeloos focussen op je bouwproject.
  • Administratief eenvoudig: Geen ellenlange vragenlijsten, geen verplichting tot plaatsbeschrijving, geen controle op de werf: alles werd eraan gedaan om u het leven zo eenvoudig mogelijk te maken.
  • Prijs/kwaliteit onklopbaar: Je kiest graag voor degelijke materialen aan een prijs die zo concurrentieel mogelijk is. Zo is het ook met onze verzekering: we bieden je topvoorwaarden aan een heel interessante prijs.

De tienjarige aansprakelijkheid of BA10

Naast de ABR is er ook de verplichting in veel gevallen bij aannemers om hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. De polis tienjarige aansprakelijkheid – of kortweg BA10 – kan afgesloten worden door

  • Elke aannemer afzonderlijk
  • De hoofdaannemer voor hemzelf en al zijn onderaannemers
  • De bouwheer voor alle aannemers op de werf

Alle pistes zijn mogelijk al heeft één globale polis voor de hele werf vele voordelen.

 

Een offerte aanvragen of je bouwproject in detail bespreken?

Een offerte aanvragen kan heel eenvoudig via deze weg: aanvraag offerte Fidura ABR.

We werken zowel voor de bouwheer, de aannemer als de architect.

Wil je je bouwproject of onze offerte in detail bespreken: contacteer ons dan hier voor een gesprek.

Maak een afspraak